27 Nisan 2016 Çarşamba

KEFİRLİ OTLU POĞAÇA


Kefir faydasından dolayı sık sık tükettiğim bir içecek.Daha önce kek de kullanmıştım tarifi burada şimdi poğaça da kullandım.

MALZEMELER:

2 adet yumurta
1 çay bardağı kefir
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı mahlep
1 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
3 kibrit kutusu kadar beyaz peynir
bol  dereotu ve maydanoz
tuz
aldığı kadar un
çörekotu

YAPILIŞI:

Yumurtalardan birinin sarısını ayırıp kalanları derin bir kaba kırın.Sıvı yağ,kefir ,sirke, mahlep ,şeker ince kıyılmış maydanoz ve dereotu ,ufalanmış peynir,tuz  katın.Tuzu ben peynirin de tuzu olduğu için bir çay kaşığı koydum.Un ve kabartma tozunu da ekleyip hepsini birden yoğurun.Unu azar azar eleyerek katın ,ele yapışmayacak kıvama gelince margarinle yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş tepsiye ceviz kadar parçalar koparıp yuvarlayarak dizin.Üzerlerine yumurta sarısı sürüp ,çörekotu döküp önceden biraz ısınmış 200 derecedeki fırında kızarana kadar pişirin.Yaklaşık 40 adet poğaça çıktı.
Afiyetolsun.





2 yorum:

caferengigül dedi ki...

Kefir ; mucize içecek.İçinde kefir olan tariflerin lezzetsiz olma gibi lüksü olamaz bence.Elinize sağlık.

Unknown dedi ki...

Bu blog'da emek var,sevgi var lezzet var...Eline sağlık Hande ;)