2 Mart 2017 Perşembe


Geçtiğimiz hafta gelen misafirlerime kurdum bu sofrayı.
Yılbaşında Beyrutda iken çok beğendiğim bir meze olan Fattet Eggplant&kabab (nohutlu patlıcanlı köfteli mezeyi ) deneyeyim dedim.Yapımı kolay tadı lezzetli.Değişik meze tarifi arayanlara ,misafir sofrasında değişik tarifi olsun isteyenlere gelsin bu meze .
Patlıcanlar yazın yapıp derin dondurucuya attığım patlıcanlar.Önce menümüze göz gezdirelim sonra meze tarifimize geçelim.



Akşam yemeği menüsü:

Sebze yatağında biftek
Pilav
Etli yaprak sarma
Peynirli pileli börek
Fırın patates
Sebzeli mantar dolması
Pancar capaccio
Taratorlu börülce
Zeytinyağlı kereviz
Barbunya pilaki
Yeşil salata
Peynir tabağı
Turşu tabağı
Pastırma
Kemalpaşa tatlısı
Tulumba tatlısı

Fattet Eggplant (nohutlu köfteli patlıcan) 

MALZEMELER :

4-5 adet iri patlıcan
200 gr kadar kıyma
1 minik kurusoğan
ekmek içi
tuz
karabiber
kimyon
3-4 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı haşlanmış nohut
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
Köfteleri kızartmak için sıvıyağ


YAPILIŞI:

4-5 adet patlıcanı közleyip soyun.Biraz limonsuyu ve tuz ile karıştın.Bu bir kenarda dursun siz köfteyi yapın.Kıyma ,tuz,karabiber,kimyon ,ekmek içi ve rendelenmiş kurusoğanı yoğurup top top köfteler yapın,kızgın yağda kızartın.Ayrı bir kenarda yoğurdu kaşıkla biraz çırpın içine bir diş sarımsak tuz ekleyin nohutla harmanlayın.Servis kabına patlıcanları koyun ortasını biraz açın nohutlu yoğurdu katın üstüne köfteleri dizin.Bir tavada kızdırdığınız tereyağında dolmalık fıstıkları biraz kavurup mezenin üzerine gezdirin.
Afiyetolsun.

2 yorum:

çatlakkafe dedi ki...

ellerinize sağlık

Özgen dedi ki...

Harika değişik lezzetli bir meze olmuş sunumu da çok hoş elinize sağlık